cvo road glide

02/04/2020

De Harley-Davidson® CVO Road Glide® keert terug als aanvulling op de 2020 portfolio van in beperkte oplage gebouwde, super-premium motorfietsen van Harley-Davidson Custom Vehicle Operations™. De CVO Road Glide biedt de ultieme combinatie van waanzinnige stijl, opwindende performance en rijder-ondersteunende technologie in een Touring motorfiets, voor klanten voor wie alleen het beste van het beste goed genoeg is.

De CVO Road Glide vult de CVO Tri Glide®, de CVO Limited en de CVO Street Glide® modellen aan in de 2020 collectie van Harley-Davidson Custom Vehicle Operations.

Sinds de start in 1999 heeft het Harley-Davidson Custom Vehicle Operations programma een heel scala aan exclusieve motoren opgeleverd voor de meest veeleisende klanten. Vaak presenteert CVO afwerkingen, materialen, technologieën en accessoires die uitsluitend beschikbaar zijn voor CVO modellen. De Milwaukee-Eight® 117 aandrijflijn – de grootste en krachtigste fabrieksgeïnstalleerde motor van Harley-Davidson – is exclusief voor CVO modellen.

 

CVO Road Glide

De CVO Road Glide is een high-performance Harley-Davidson Touring machine, gebouwd om de rijder ongekend comfort te bieden op de lange afstand. De motor biedt indrukwekkende performance en een keur aan nieuwe rider-assist technologieën.

 

Nieuwe features van de 2020 CVO Road Glide

 • H-D Connect (zie onder)
 • Reflex Defensive Rider Systems (zie onder)
 • Verwarmde Kahuna collectie handgrepen, Kahuna schakelpedalen, rempedaal cover, demper eindkappen en treeplanken voor rijder en passagier. De Kahuna collectie staat voor hoogglans chromen oppervlakken, omgeven door rijk zwart rubber voor extra grip en tractie. Een rood Bar & Shield™ logo completeert de look op veel Kahuna collectie onderdelen.
 • Boom! Audio 30K Bluetooth® Helm Headset (zie onder).
 • Lage tweedelige tank console met verlicht CVO logo.

 

 • Enkele lakoptie: Premium Sand Dune monotone afwerking met pearl topcoat en subtiele graphics, geaccentueerd door Smoked Satin Chrome, Gloss Black en Black Onyx afwerkingen. Beide wielen zijn afgewerkt in Gloss Black/Smoked Satin. Heavy Breather luchtfilter is afgewerkt in Gloss Black.

 

Belangrijkste features CVO Road Glide

 • Het exclusieve Knockout 21-inch voorwiel en 18-inch achterwiel hebben beiden een gespleten zevenspaaks ontwerp met een open, luchtige look. De spaken lopen door in de velg voor een grotere visuele diameter. Dit is het enige 21-inch wiel in een Harley-Davidson Touring model. De voorvering is opnieuw ingesteld voor compromisloze handling en remprestaties met dit grotere voorwiel.
 • De Fang voorspoiler voegt stoer bodywork en een verfrissende custom stijl toe, exclusief voor de CVO Road Glide. Het bodywork is ontwikkeld en getest om geen negatieve impact te hebben op de aerodynamische eigenschappen van de Road Glide.
 • De op het frame bevestigde Sharknose-kuip van de Road Glide levert wereldklasse aerodynamische eigenschappen, ontwikkeld in de windtunnel voor maximaal rijdercomfort. Een drievoudige drukschacht verlaagt de luchtdruk achter de kuip om turbulenties te verminderen. De kuip heeft een dubbele Daymaker LED reflector koplamp die een indrukwekkende straal helder licht het duister in vuurt.
 • Gegoten zadeltassen hebben OneTouch deksels en kunnen geopend worden met een enkele druk.
 • Een high-performance Screamin’ Eagle® Heavy Breather luchtfilter verbetert de luchtstroom naar de motor en zorgt voor extra hot-rod stijl.
 • De ingebouwde Wireless Headset Interface Module (WHIM) biedt draadloze Bluetooth headset verbinding met het Boom! Box GTS infotainmentsysteem.