Fat Boy 30th anniversary

02/04/2020

– Harley-Davidson eert een icoon met de introductie van de Fat Boy® 30th Anniversary. Voorzien van donkere afwerkingen met bronzen highlights en aangevuurd door een volledig zwarte Milwaukee-Eight® 114 motor, wordt de productie van de 30th Anniversary Fat Boy gelimiteerd tot 2.500 stuks, stuk voor stuk genummerd met een nummerplaatje op de tankconsole.

Fat Boy 30th Anniversary

De Fat Boy 30th Anniversary viert de inmiddels drie decennia durende impact van het originele model met een stoere herinterpretatie daarvan. Hij is uitgevoerd in donkere afwerkingen, gecombineerd met een effen kleuroptie, Vivid Black. De gegoten aluminium Lakester wielen zijn afgewerkt in Satin Black met gepolijste highlights. De volledig zwarte Milwaukee-Eight 114 aandrijflijn heeft motordeksels in hoogglans zwart en subtiele bronskleurige onderste kleppendeksels. De uitlaat is afgewerkt in Black Onyx, een duurzame fysieke opdamplak die het onderliggende chroom helder uitlicht.

Een Vivid Black koplamp nacelle, stuur en bedieningselementen completeren de donkere look, die afwijkt van het productiemodel. Een nieuw bronskleurig waterslide Fat Boy tanklogo vult de zwarte afwerking en andere bronzen details aan en onderscheidt de Limited Edition Fat Boy van het productiemodel.

In 2018 gelanceerd op basis van het Harley-Davidson® Softail® platform, presenteert de Fat Boy een iconische look met performance en karakter. De gehele voorzijde van de Fat Boy is massief en afgemaakt met een LED koplamp in een nieuw vormgegeven nacelle. De Lakester aluminium schijfwielen versterken dat kenmerkende Fat Boy stijlpunt. De 160 mm voorband wordt gematcht met een vette 240 mm achterband voor een stoere factory custom look.

 

Het Softail frame en vering vormen samen een chassis dat stijfheid combineert met een laag gewicht, voor wendbaarheid en performance die de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende cruiser-rijders zal overtreffen. De mono-achterschokdemper behoudt de ‘hard tail’ lijnen van het Softail chassis. De enkele coil-over schokdemper onder het zadel biedt een soepele rijervaring en uitmuntende handling. Het verstellen van de hydraulische voorspanning is eenvoudig dankzij de draaiknop onder het zadel; je past eenvoudig de veereigenschappen en handling aan aan het gewicht van de rijder.

De Milwaukee-Eight 114 V-Twin motor, de meest krachtige Softail krachtbron optie, levert verbluffende prestaties en de klassieke Harley-Davidson look-sound-feel. De stijf gemonteerde aandrijflijn vergroot de stijfheid van het chassis. Dubbele balansassen reduceren trillingen bij constante toerentallen.